40. týždeň tehotenstva

  • Blahoželáme! Na tento týždeň pripadá termín pôrodu. 
  • Vy a vaše dieťa sa vydáte na neuveriteľnú spoločnú cestu životom. 
  • Zistite si, ako môže nutričné programovanie v ranom veku pomôcť dieťaťu, aby bolo zdravé až do dospelosti.

Čo sa deje vnútri vášho tela?

Čakajú vás vzrušujúce, ale aj náročné časy. Či už ide o vaše prvé, alebo ďalšie dieťa, môžete zažívať práve teraz celý rad emócií – cez vyčerpanie až po eufóriu. Ak ide o vaše prvé dieťa, môžete mať ohromujúci pocit, že sa život navždy zmenil. Zatiaľ ste boli zvyknutá na život vo dvojici, zrazu sa budete musieť učiť nové veci.

Vaše telo zatiaľ odviedlo úžasnú prácu, ale pôrodom sa to zďaleka nekončí. Stále môžete mať veľký vplyv na budúce zdravie dieťaťa a je tá správna chvíľa položiť jeho imunitnému systému a celému organizmu zdravé základy. Preto sme vytvorili špeciálny Profutura Program inšpirovaný vedou o nutričnom programovaní v ranom veku. Program vám ponúka odborné poradenstvo v oblasti výživy, praktické aplikácie pre kontrolu zdravého vývoja vášho dieťaťa a mnoho ďalšieho.

Zostavte si svoj jedinečný profil

Vytvorte si profil, zadajte dátum narodenia a meno svojho dieťaťa a môžete začať mapovať svoju nádhernú spoločnú cestu životom. Pamätajte, že sme tu stále pre vás. Stačí zavolať našim odborníkom alebo nám poslať e-mail a my hneď odpovieme na vaše otázky.

Související články

Zjistěte více o mateřství

mom and baby

Spojte sa s našou poradňou odborníkov

Potrebujete radu? Spojte sa s nami. Pomôžeme vám s otázkami týkajúcich sa tehotenstva, materstva, rodičovstva alebo výživy detí.

Na vaše otázky sme pripravení odpovedať každý všedný deň od 8:30 do 16:00.

Dôležité upozornenie

Pre výživu novorodencov a dojčiat je najprirodzenejšou a najvýhodnejšou stravou, zastúpením a kvalitou živín, materské mlieko. Dojčenská výživa by mala byť používaná len na základe odporúčania lekára alebo osoby kvalifikovanej v oblasti výživy ľudí, farmacie alebo starostlivosti o matku a dieťa. Svetová zdravotnícka organizácia doporučuje výhradné dojčenie do 6 mesiacov veku dieťaťa, a pokiaľ je to možné, pokračovat v dojčení až do dvoch rokov veku dieťaťa. Vždy majte na pamäti, že rozhodnutie prestať dojčiť môže byť nevratné. Prechod na dojčenskú výživu má i zvýšené finančné a sociálne dopady oproti dojčeniu. Pre zdravie dojčaťa je důležité dôsledne dodržiavať doporučený postup prípravy, dávkovanie a použitie dojčenskej výživy uvedený na obale. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch. Batoľacie mlieka, príkrmy, kaše a sušienky majú byť iba súčasťou zmiešanej a vyváženej stravy. Potraviny pre zvláštnu výživu. 

x